Kriminelle foretrækker stadig kontanter i 2024, ikke krypto

2 mins
Translated Landon Manning

I korte træk

  • Kontanter bruges langt oftere i ulovlige aktiviteter sammenlignet med kryptovaluta, i 2024.
  • Crypto ISAC fremhæver, at offentlige registre gør det lettere for retshåndhævelse at spore kryptovalutaer end kontanter.
  • Rapporten opfordrer til globalt samarbejde for at reducere krypto-relaterede forbrydelser yderligere gennem større overholdelse.

Ifølge Fortune hævder en ny rapport, at kontanter bruges meget mere end krypto i ulovlig aktivitet på verdensplan. Krypto fik tidligt et tvivlsomt ry fra Silk Road, men kriminalitetstallene er små i 2024.

Rapportens forfattere har klart udtalt, at krypto er en værdifuld ressource for lovlydige samfund.

Krypto: Et aktiv for kriminalitet?

Crypto Information Sharing and Analysis Center (ISAC), en nonprofitorganisation, der fokuserer på sikkerhed i kryptovalutaøkosystemet, har udgivet en rapport om kriminalitet i branchen. Specifikt hævder rapporten, på trods af branchens tidlige ry som et centrum for ulovlig aktivitet, at kontanter er meget mere populære i ulovlige operationer.

“Kontanter vil altid være kongen. [Krypto] er venlig over for retshåndhævelse i den forstand, at den har en uforanderlig hovedbog bag sig, som er offentlig. Kontanter er meget sværere at spore,” udtalte medforfatter Robert Whitaker i et interview.

Læs mere: Krypto vs. Bankvæsen: Hvad er det klogeste valg?

Denne konklusion understøtter tidligere data fra branchen om et generelt fald i kryptos brug i kriminalitet. Crypto ISAC sigtede mod at tage et omfattende kig på historien om denne tendens som et middel til at overbevise politikere, interessegrupper osv. om, at blockchain-teknologi er et værdifuldt værktøj for lovlydige samfund.

Enhver undersøgelse af kriminalitetshistorik i krypto skal starte med Silk Road. Da siden blev lukket i 2013, gik næsten 20% af alle Bitcoin-transaktioner igennem den. Naturligvis er denne berygtede hændelse en stærk bidragyder til rummets tidlige tvivlsomme ry.

Silk Road Peak Bitcoin Transactions
Top Bitcoin-transaktioner på Silk Road. Kilde: Crypto ISAC

Krypto som et værktøj for loven

Men Crypto ISAC tilføjer, at kontanter bruges til ekstremt sofistikerede metoder til hvidvaskning af penge og lignende forbrydelser i meget højere grad. Selv de mest offentliggjorte tilfælde af krypto-relateret kriminalitet, som sanktionsunddragelse, er minimale sammenlignet med disse samme forbrydelser begået med kontanter. En nøgleårsag til det, er de øgede reguleringer omkring krypto.

Rapporten er tydelig i, at offentlige, uforanderlige hovedbøger, gør kryptovalutaer til et uvenligt sted for ulovlige transaktioner. Yderligere gør reguleringer som Know Your Transaction (KYT)-love børsdata til en værdifuld ressource for retshåndhævelse. Som bevis peger Crypto ISAC på den enorme nedgang i krypto-kriminalitet over de seneste år.

Læs mere: Krypto-regulering: Hvad er fordelene og ulemperne?

Illicit Crypto Transactions
Ulovlige krypto-transaktioner pr. år. Kilde: Crypto ISAC

Til sidst slutter rapporten med en opfordring til handling, der identificerer måder at mindske kriminelle krypto-transaktioner yderligere på. Crypto ISAC foreslår at fokusere på globale overholdelsesstandarder, hvilket gør sikre tilflugtssteder for kriminalitet sværere at finde.

“For at skabe det sikreste miljø muligt, er der behov for internationalt samarbejde med regulatorer, retshåndhævelse og ansvarlige aktører inden for kryptoindustrien. De skal arbejde sammen om at udvikle standarder og bedste praksisser for at adressere og forebygge ulovlige aktiviteter. Det er kun gennem… samarbejde, at industrien vil forblive et skridt foran,” afsluttede rapporten.

Trusted

Disclaimer

Alle oplysninger på vores hjemmeside offentliggøres i god tro og kun til generelle informationsformål. Enhver handling, der foretages af læserne på grundlag af oplysningerne på vores hjemmeside, er udelukkende på egen risiko.